Obiective Turistice

Alege sa petreci momente de relaxare inconjurat de munti si peisaje inegalabile.

Orasul Campulung Moldovenesc este inconjurat de Masivul Rarau, Muntii Stanisoarei, Obcina Mestecanisului si Obcina Feredeului.

Locatia perfecta pentru un sejur de neuitat.

Rarăul fascinează și încântă pe oricine caută să-l descopere. Peisajul magic, de poveste, îi îndeamnă pe cei care ajung pentru prima dată aici sa revină, iar și iar, ca o chemare ritualică, o invitație la noi descoperiri, la noi aventuri, la relaxare. 

Situate la poalele nord-estice ale Rarăului, pe cursul superior al pârâului Valea Caselor, Cheile Moara Dracului sunt cele mai frumoase şi mai bine păstrate chei din întreaga zonă. 

Această rezervaţie forestieră se află pe versantul răsăritean al masivului Rarău fiind una din cele mai mari rezervaţii forestiere din ţară, iar în ce priveşte vârsta Se apreciază că este cea mai veche pădure din ţară, chiar din Europa.

Pârtia de schi de pe Rarău este amplasată pe drumul județean DJ175A, Câmpulung Moldovenesc – Chiril, pe versantul nordic al muntelui Rarău.

Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc prezintă o adevărată civilizaţie a prelucrării lemnului şi cuprinde peste 15.000 de piese din lemn expuse în 20 de săli.

Colecția Etnografică „Ioan Grămadă”, deschisă publicului în anul 1999, surprinde atmosfera încărcată de farmec dintr-o casă tradițională bucovineană, la finele secolului  al XIX-lea.

Colecția muzeului Lingurilor de Lemn cuprinde peste 5.000 de exponate, de diverse mărimi şi forme, simplu sau bogat ornamentate. 

Actuala biserică parohială, de proporții monumentale, a fost construită între anii 1887 – 1896, cu binecuvântarea IPS Mitropolit Silvestru Morariu Andrievici. 

Prima biserică din lemn în această zonă a fost ridicată în anul 1751. 

Biserica, filie a parohiei „Nașterea Maicii Domnului”, a fost construită între anii 2001-2009 la inițiativa ctitorului Alexandru Alboi Șandru și coordonarea preotului paroh Teodor Giosan. 

La începutul secolului al XIX-lea, ca urmare a unei dispoziții imperiale a împăratului Francisc I prin care se cerea ca „peste tot în Bucovina, unde se găsesc locuitori catolici să se construiască biserici din zid”, s-a început construirea…

Templul Havre Gah este un locaș de cult evreiesc, localizat pe strada Arboroasa nr. 1, în apropierea pieței agroalimentare. 

Sari la conținut