Municipiul Câmpulung Moldovenesc are un climat temperat continental în care iernile sunt relativ lungi, bogate în zăpadă, însă nu excesiv de aspre, iar verile răcoroase, cu precipitații bogate. Ninsorile cad, în mod obișnuit, din luna octombrie până la sfârșitul lunii aprilie; durata medie a covorului de zăpadă este de circa 90 de zile.

În privința precipitațiilor, în medie se înregistrează peste 130 zile ploioase pe an, totalizând o cantitate de circa 700 mm.

Unul din factorii care explică puritatea remarcabilă a atmosferei urbane îl constituie brizele – un uriaș ventilator natural. Spre seară o adiere abia simțită coboară și aduce în oraș răcoarea înălțimilor și ozonul pădurilor: este briza de munte care dislocă aerul „uzat” în timpul zilei și-l primenește. În schimb dimineața, sub mângâierea razelor de soare, se pornește briza de vale, ce ridică ceața și o împrăștie încet lăsând ierburile grele de rouă.

Câmpulungul poate fi vizitat în orice anotimp, fiecare dintre ele oferind turistului, venit la odihnă sau amator de drumeție, o gamă variată de stări ale vremii, care mai de care mai plăcute și mai pline de satisfacții.

CÂMPULUNG MOLDOVENESC WEATHER
Sari la conținut