La începutul secolului al XIX-lea, ca urmare a unei dispoziții imperiale a împăratului Francisc I prin care se cerea ca „peste tot în Bucovina, unde se găsesc locuitori catolici să se construiască biserici din zid”, s-a început construirea, în centrul localității, a unei biserici romano-catolice de piatră și cărămidă, după un proiect realizat de serviciul de construcții civile de la Viena. Lucrările de construcție s-au făcut cu fonduri de la guvernul Galiției, fiind finalizate în anul 1815.
Mănăstirea Sihăstria Rarăului
În anul 1541, Voievodul Petru Rareș a ridicat în Poiana Sihăstriei, la poalele Rarăului, pe locul unei shihăstrii a Cuviosului Sisoe, o mănăstire din lemn, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, dăruindu-i o icoană făcătoare de minuni, adusă de pe Muntele Athos.
După anexarea Bucovinei de către imperiul Hasburgic, mănăstirea este demontată și mutată dincolo de Rarău, spre Chiril unde se află și astăzi.
În anul 1992 Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților prin preotul Dragoș Păduraru și mai apoi prin Arhimandritul Ilarion Neagoe încep construcția noii mănăstiri sfințită cu hramul „Înălțarea Domnului” la 21 august 1994.