Trasee turistice

Crăciun in Bucovina – Decembrie

 

Petrecerea sărbătorilor de iarnă în Bucovina, este una dintre experiențele pe care nu trebuie să le ratezi! Datinile și obiceiurile specifice sărbătorilor de iarnă încep de Sfântul Nicolae și se termină în ianuarie, de Sf. Ioan, ele cuprinzând o gamă variată, extrem de bogată în manifestări artistice, atât în ceea ce privește folclorul literar, muzical și coregrafic cât și reprezentările dramatice.

Acestea excelează prin bogăția și varietatea elementelor vestimentare, a recuzitei, a decorului și chiar a regiei, constituind un adevărat carnaval popular.

Ziua Bucovinei – Noiembrie

 

Și „dulcea Bucovină” are ziua ei! În urmă cu un secol, în ziua de 28 noiembrie 1918, această bucată de pământ străbun, ruptă de la sânul țării, își regăsea locul în România Mare. În fiecare an, la această dată, bucovinenii neaoși, așa cum îi știm noi, falnici, mândri și nesupuși, se strâng laolaltă omagiind pe fruntașii luptelor pentru neatârnarea neamului.

Prin lege ziua de 28 noiembrie a fost declarată „Ziua Bucovinei”.

Vei vedea aici, dragă oaspete, acei bărbați în portul lor de sărbătoare, prin ale căror vene curge seva brazilor și au tăria munților pe care-i păstoresc.

Bucovina Fotogenică – Octombrie

 

Evenimentul reunește, an de an, fotografi profesioniști și amatori din toate colțurile țării, dornici să descopere frumusețile locului și să surprindă în imagini tradițiile, obiceiurile, meșteșugurile și uimitoarele peisaje bucovinene.

Festivalul Drumul Lemnului și Târgul Lăptarilor – Octombrie

 

Anual, în luna octombrie, Festivalul Drumul Lemnului și Târgul Lăptarilor celebrează și promovează vechile ocupați ale câmpulungenilor. Meșterii populari, crescători de animale si mici producători locali, tarabele cu mâncăruri tradiționale realizate pe loc, în fața clienților, spectacolul folcloric, fac din acest eveniment un punct de atracție pentru mii de oameni.

Festivalul comparativ de film Câmpulung Film Fest – August

 

Câmpulung Film Fest este un eveniment cultural anual ce invită pentru fiecare ediție producții din câte două țări: una din Uniunea Europeană și una dinafara ei.

Timp de trei zile, festivalul propune publicului proiecții în spații inedite, concerte, expoziții, ateliere pentru tineri, dar și întâlnirea cu tineri regizori din străinătate.

Hard Enduro Bucovina – August

 

Frumoasele împrejurimi ale Câmpulungului găzduiesc, an de an, în luna august una dintre cele mai mari competiții sportive de motociclete „off-road” din țară.

Concursul atrage sute de pasionați de motoare și cuprinde probe de enduro pentru mai multe categorii (profesioniști, experți, hobby și fete) pe trasee cu diferite niveluri de dificultate.

Festivalul Internațional de Folclor „Întâlniri Bucovinene” – Iulie

 

În cadrul evenimentului de importanță europeană, sunt prezentate folclorul și tradițiile Bucovinei, prin participarea organizatorică a șase țări, în care trăiesc foști locuitori ai Bucovinei și urmașii acestora: Polonia, Ucraina, România, Ungaria, Slovacia și Republica Moldova.

Obiectivul general al festivalului este promovarea Bucovinei, ca model de înțelegere și de colaborare armonioasă prin păstrarea identității culturale.

În cadrul activităților culturale desfășurate pe tot parcursul festivalului se urmărește prezentarea bogăției cultural-populare bucovinene în manifestarea ei multietnică, prin trecerea în revistă a formațiilor artistice participante, care prezintă cântecul, jocul, muzica, portul și obiceiurile, precum și stimularea procesului de formare a conștiinței comunității bucovinene regionale, mai ales în rândul tinerilor.

Campionatul Național de Drift – Etapa Transrarău – Iulie

 

O etapă a Campionatul Național de Drift are loc în fiecare an în luna iulie, pe Transrarău, unul dintre cele mai spectaculoase trasee montane din România, la peste 1.000 de metri altitudine.

Competiția reunește la start peste 30 dintre cei mai buni piloți din România, Bulgaria și Ungaria.

Devenită tradiţie pentru driftul autohton, etapa din Bucovina nu oferă doar o privelişte superbă, ci şi un spectacol unic, atrăgând mii de spectatori de fiecare dată.

Edelweiss Night Run – Mai

 

Edelweiss Night Run este o competiție de alergare montană pe timp de noapte, dedicată celor pasionați de alergare, munte și natură.

An de an participă sute de concurenți, atât din România cât și din străinătate.

Traseul este unul de dificultate medie, desfășurându-se 70 % prin pădure și 30% pe pajiște deschisă, urcările fiind abrupte și coborârile lejere.

Paștele în Bucovina – Aprilie

 

Sărbătoarea de Paști, Sărbătoarea Învierii Domnului, este considerată de bucovineni cea mai mare și, mai ales, cea mai spirituală sărbătoare de peste an. Aici, tradițiile se păstrează și sunt respectate cu aceeași consecvență și sfințenie ca acum câteva sute de ani.

Curățenia de primăvară, înroșirea și încondeiatul ouălor, slujba de Înviere, sfințirea bucatelor, tradiționala masa pascală – aceasta este călătoria la care vă invităm, o călătorie magică, cu atmosferă de sărbătoare, plină de emoții, bucurie și desfătare a simțurilor.

DESCOPERA ZONA TURISTICĂ CÂMPULUNG MOLDOVENESC

Daca nu te intereseaza parcurgerea unui traseu turistic, atunci poate gasesti inspiratie
pentru planificare vacantei sau concediului tau in lista noastra de atractii turistice.

Sari la conținut